Referat: FBC Lerum Utveckling Vit - Dingle AIK F09/10

Seriepremiär för Serie C och Lerum borta var premiärmatchen.

Jämna och ganska hårda bataljermot Lerum historisktochinget undantag idag. Vi noterar att de har med en stor andel 08:or och vi har vårt vanliga blandlag med många 11:or. Risk för fysiskt övertag Lerum med andra ord.

Vi mönstrar två hela kedjor och två målvakter i dag.

Matchen startar som förväntat med kraftigt Lerumövertag. Vi kan deras spelstil vid det här laget och vår matchplan var att störa deras uppspel och köra hög press. I början är det dock Lerum som står för övertaget och vi kommer inte riktigt in i matchen. Efter två minuter brister vår plan att störa skyttarna och en Lerumspelare tillåts snurra upp ett hårt dragskott i krysset. Otagbart för Ida i målet.

Här händer något i matchbilden och det är Dingle som faktiskt tar över taktpinnen. Vi har långa sekvenser på Lerums planhalva och är med och stör deras backar och uppspel. Detta håller i sig i cirka fem minuter innan vi får utdelning på man-man slitet på topp. Stina Jacobsson råpnar en Lerumspelare efter en missad pass och sätter ettfind handledsskott i midjehöjd bredvid målvakt. 1-1 Stina J utan ass.

Resten av perioden är ett böljande spel. Ganska fysiskt och vi får många avblåsningar mot oss tyvärr. Lite haffsigt spel, men vi stoppar effektivt Lerum i de flesta av deras anfall. Få lägen som får gå till avslut.

ANdra perioden. Att Lerum skulle komma ut med energi var solklart. Starten avperioden blir också lite som den första. Lerumövertag och vi är lite oorganiserade på planen. Deras 2-1 mål kommer också i första spelminuten. Där de får komma runt målet och vi hamnar lite två på bollen och Ida hinner inte över med foten. Nya tag helt enkelt.
Perioden fortsätter och det är mycket fram och tillbaka. Däremot tar vi över taktpinnen is lutet av perioden igen och kommer in en en period där vi effektivt får stopp på Lerum på deras planhalva. Vi gör dem osäkra med boll och lyckas återigen stjäla boll i känsligt läge. Det är Stina Ö som går in med kropp och flyttar på en Lerumspelare bakom mål och lägger bak en pass till Stina J som kan sätta ett direktskott ganska likt det första målet. 2-2 på tavlan och det är match igen. I slutsekundrarna drabbas vi av en något billig utvisning när en Lerumspelare snubblar på Wilmas klubba. Jag kan köpa en avblåsning för obstruktion, men en utvisning för hårt spel var väldigt tufftdömt i detta läge.

Vi startar tredje perioden i boxplay och gör ett fantastiskt uppoffrande boxplay. Vi har et tpar lägen till kontring i boxen, men det blir inte farligare än en tilltrasslad situation framför målet. En bra tight box som effektivt stoppade alla försök till målchanser. Tredjep erioden fortsätter och vi har inte domsluten på vår sida. Vi står upp bra och i slutminuten har vi ett par bra lägen på kort tid. Med sekunder kvar får Lerum en farlig kontring och det finns en lucka vid Idas förstastolpe, där bollen studsar mellan målvakt och stolpe och ut. Kunde blivit ett snöpligt slut på matchen, men den slutar, ganska rättvist 2-2. En fantastiskt bra match av alla spelare, kanske en av de bättre vi gjort när det kommer till uppoffring, man-man spel och att följa tränarinstruktioner. Sett till lagens medelåldrar gör vi dessutom en nästan bragdartad insats, med vårt betydligt yngre och fysiskt mindre lag. Bra jobb tjejer!

Målskytt: Stina J x2
Assist: Stina Ö x1